Dæk reparation #1

Lad det

Vi havde faktisk først besluttet at lave core-reparationen nedefra, for loftet i kahytten ville vi alligevel “spartle” med fortykket epoxy og male. Planen blev dog hurtigt ændret, for da vi lå dernede, gik det op for os at det var nærmest umuligt at komme langt nok ud i stævnen og siderne til at kunne reparere det ordentligt. 

Så vi lavede 2 inspektions huller i dækket og opdagede nu at dækket var hult, så nu var vi først og fremmest forvirrede. Vi snakkede med nogle fra den lokale marine forhandler og en bådbygger, som også undrede sig meget. Bådbyggeren måtte simpelthen se det med egne øjne og det var vi mere end taknemlige for. Han anbefalede at vi skar dækket op de steder det var galt og lagde core i. Efter en tid, stadig lidt i fortvivlelse over hvad vi ville gøre, snakkede vi med HF-marina som anbefalede os en to komponent skum, som vi købte for at få afprøvet. Ideen var at bore huller og hælde skum i, som så ville udvide sig til 4 dobbelt størrelse og stivne dækket af igen. Efter at have lavet en prøvestøbning hjemme i værkstedet, hvor vi kunne se at den blev stenhård, bandt sig godt til formen og ikke mindst udvidede sig, tog vi ned på båden for at markere alle de steder vi ville reparere. Vi brugte en hammer til at lytte os frem til de steder hvor der var problemer, lyden var nemlig “hul” de steder.  

Nu borede vi huller alle de steder hvor der var problemer, det var et noget overraskende syn, der her mødte os, for der var nemlig en core af skum. Vi havde helt tilfældigt og på lidt mystisk vis ramt 2 steder hvor der ikke var core. Sååå ja, tingene ændrede sig nu endnu engang, der var selvfølgelig ikke noget quickfix, vi smøjede ærmerne op og skar huller alle de steder vi havde markeret.

Efter at have skåret hullerne og fået alt våd skum skrabet ud, tjekkede vi rundt i kanten at eventuel tør skum stadig bandt sig til glasfiberen i både bund og top. 

Dækket er fra produktionen delt op i sektioner, så vandet ikke kan sprede sig i hele dækket, det skal trænge ind lokalt. 

Med en flapdisk på vinkelsipperen sleb vi en kant på ca. 6 cm rundt om hullerne for at sikre os at have noget glasfiberen kan binde sig i. 

I hullerne valgte vi at lave en kant med epoxy fortykket med 406, for at dele det op i sektioner og for at sikre os at det skum der stadig var i båden ikke også skulle blive våd. For det var stadig vinter og temperatur skiftene dannede kondens på presenningen. 

Søg
Læs også

Indtast din email og hold dig opdateret. 

Abonner

Andre indlæg der måske kunne interessere dig

Båden

Dansk English Projekter på båden Vores ambitioner var fra start høje, vi

Læs mere »